Bunden op og resten i håret? Min samtale med Astrid Refstrup om alkoholpolitik

Kan du kort beskrive jeres alkoholpolitik?

I vores virksomhed har vi en politik om ingen alkohol på kontoret, i mange kreative virksomheder er det fx meget alm. at chefen køber en øl om fredagen eller der er øl i køleskabet. Det har vi ikke, men vores kollegaer er velkommen til at gå ud sammen efter arbejder og få en øl og vi kan også i enkelte tilfælde holde en fest hvor der er alkohol. 

Hvad er baggrunden for, at I indførte den?

Vi ville gerne være en arbejdsplads hvor der er plads til alle og vi har det sjovt sammen. Da vi startede Triple Topping troede jeg, at jeg gjorde dette ved at servere øl og sørger for der var fest og farver for alle. Men efterhånden som vi fik flere ansatte opdagede jeg at ikke alle var lige “på” når der blev serveret øl, nogle gik måske hjem eller tog en enkelt sådan lidt for høflighedens skyld. 

Alkohol er en utrolig stor del af vores hverdag, så vi stillede ikke spørgsmål til om det skal være en del af vores arbejdsplads, men hvad med den gravide? familiefaderen der skal hjem til Disney sjov – eller hende som har et afhængighedsproblem? Er det at stille øl på bordet den bedste måde at skabe sammenhold på når nogle ikke kan deltage? 

Efter gode snakke med alle ansatte blev vi enige om at indføre denne regel i virksomheden for simpelthen at kunne have det sjovt sammen alle sammen uden akavethed hvis du ikke siger ja tak til øl. 

Har I fået negativ feedback fra jeres nuværende medarbejdere – eller kandidater?

Vi tweeter meget åbent om vores arbejdsplads og virksomhedskultur og der har på twitter været få henvendelser fra folk som ikke vil arbejde i en virksomhed hvor der ikke serveres øl om fredagen. Kritikken går på at vi ved ikke at servere øl, tager et unødigt hensyn til de som ikke drikker – de kan jo bare tage en cola. 

Og hvad med positiv feedback?

Ja i den grad! jeg har fået flere beskeder og mails fra folk i spilbranchen som har fortalt mig de er kede af, at de drikker for meget. En skrev sågar at han fordi han er tørlagt alkoholiker ofte prøver at undgå at være på kontoret om fredagen hvor der serveres øl. 

Hvordan håndterer I forbuddet i forbindelse med arrangementer i jeres firma?

Man skal passe på med ordet forbud og der skal være plads til, at regler glipper, vi sidder fx i et kontorfællesskab og hvis en fra de andre virksomheder kommer ind og tilbyder en øl, kommer jeg ikke til at råbe stop. Jeg kan også sagtens forestille mig at holde en fest en gang om året hvor der er alkohol, men jeg vil i så fald sørge for der er mad, god underholdning og ting at tage sig til udover at blive meget fuld – jeg tror på alle får en bedre oplevelse sådan.

Kan du kort beskrive jeres alkoholpolitik?

I vores virksomhed har vi en politik om ingen alkohol på kontoret, i mange kreative virksomheder er det fx meget alm. at chefen køber en øl om fredagen eller der er øl i køleskabet. Det har vi ikke, men vores kollegaer er velkommen til at gå ud sammen efter arbejder og få en øl og vi kan også i enkelte tilfælde holde en fest hvor der er alkohol. 

Hvad er baggrunden for, at I indførte den?

Vi ville gerne være en arbejdsplads hvor der er plads til alle og vi har det sjovt sammen. Da vi startede Triple Topping troede jeg, at jeg gjorde dette ved at servere øl og sørger for der var fest og farver for alle. Men efterhånden som vi fik flere ansatte opdagede jeg at ikke alle var lige “på” når der blev serveret øl, nogle gik måske hjem eller tog en enkelt sådan lidt for høflighedens skyld. 

Alkohol er en utrolig stor del af vores hverdag, så vi stillede ikke spørgsmål til om det skal være en del af vores arbejdsplads, men hvad med den gravide? familiefaderen der skal hjem til Disney sjov – eller hende som har et afhængighedsproblem? Er det at stille øl på bordet den bedste måde at skabe sammenhold på når nogle ikke kan deltage? 

Efter gode snakke med alle ansatte blev vi enige om at indføre denne regel i virksomheden for simpelthen at kunne have det sjovt sammen alle sammen uden akavethed hvis du ikke siger ja tak til øl. 

Har I fået negativ feedback fra jeres nuværende medarbejdere – eller kandidater?

Vi tweeter meget åbent om vores arbejdsplads og virksomhedskultur og der har på twitter været få henvendelser fra folk som ikke vil arbejde i en virksomhed hvor der ikke serveres øl om fredagen. Kritikken går på at vi ved ikke at servere øl, tager et unødigt hensyn til de som ikke drikker – de kan jo bare tage en cola. 

Og hvad med positiv feedback?

Ja i den grad! jeg har fået flere beskeder og mails fra folk i spilbranchen som har fortalt mig de er kede af, at de drikker for meget. En skrev sågar at han fordi han er tørlagt alkoholiker ofte prøver at undgå at være på kontoret om fredagen hvor der serveres øl. 

Hvordan håndterer I forbuddet i forbindelse med arrangementer i jeres firma?

Man skal passe på med ordet forbud og der skal være plads til, at regler glipper, vi sidder fx i et kontorfællesskab og hvis en fra de andre virksomheder kommer ind og tilbyder en øl, kommer jeg ikke til at råbe stop. Jeg kan også sagtens forestille mig at holde en fest en gang om året hvor der er alkohol, men jeg vil i så fald sørge for der er mad, god underholdning og ting at tage sig til udover at blive meget fuld – jeg tror på alle får en bedre oplevelse sådan.

Mennesker

Bonus & Incitaments- Programmer

Ansættelsesret & Arbejdsret

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.